Resvillkor

Resevillkoren avser köp av flygbiljetter för personer som är över 18 år. Flygbiljetten är personlig och kan inte överlåtas till en annan person.

 

Generell information

 

Det är resenärens ansvar att kontrollera att uppgifterna i bokningen är korrekta gällande namn, destinationer, datum, pris m.m. på bokningssidan/i bekräftelsemailet som fås efter gjord bokning. Samt att kontrollera att färdhandlingarna innehåller korrekt information och meddela Sola Travel Scandinaviainom skälig tid om biljetterna ej kommit fram med posten/via e-mail. Det är också resenärens uppgift att undersöka att passet är giltigt och om visum krävs till den aktuella destinationen.

De flygbolag som Sola Travel Scandinaviaanvänder, ansvarar gentemot sina passagerare enligt avtal och bestämmelser som finns angivna på flygbiljetten. Sola Travel Scandinaviatar således inte något ansvar för förseningar, förlorat baggage, inställda flyg m.m då detta åligger flygbolaget enligt bestämmelserna på biljetten.

Vi reserverar oss för eventuella prisfel, felinlagda priser från flygbolagen, tekniska problem, datafel och ändringar utanför vår kontroll. Skulle något bli fel kontaktar vid dig inom 24 timmar vardagar.

För dubbelbokningar ansvaras ej då flygbolagen kan avboka samtliga platser. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar. Vi förbehåller oss rätten att utan förvarning ändra priserna. Notera att Sola Travel Scandinaviainte ändrar priset om du redan erhållit flygbiljetten.

 

Betalning & Priser

 

Om betalning sker via bankgiro bör du tänka på att det kan ta upp till tre bankdagar innan vi kan se betalningen på kontot. Är din avresa nära bör du faxa oss ett kvitto på betalningen, likaså om du betalar resan på sista betalningsdagen.

Bokningen är bindande först efter betalning, dvs vid det tillfälle Sola Travel Scandinaviadebiterar kortet vid kortbetalning, betalning är erlagd i butik eller då vi registrerat betalningen på vårt konto. Före dess har båda parter rätt att häva köpet.

Vi förbehåller oss rätten att i undantagsfall inte acceptera utländska kreditkort samt att neka kortköp då misstanke om bedrägeri föreligger. Alla typer av kontokortsbedrägerier polisanmäles samt skickas till inkassoföretag.

Flygtider

 

Flygtider och flightnummer är preliminära, samtliga tidpunkter för flygresor anges i den lokala tid som gäller på destinationen. Detta gäller även de tider som medföljer bekräftelsen. Sola Travel Scandinaviaansvarar ej för eventuella tidtabellsändringar eller andra ändringar företagna av flygbolaget då dessa står utanför vår kontroll och heller inte alltid meddelas Sola Travel Scandinavia. Kontrollera alltid med flygbolaget när du reser på egen hand och återbekräfta din platsreservation senast 72 timmar före avresan.

 

Flygskatter

 

De flygpriser som visas inkluderar preliminära flygskatter som kan komma att justeras/ändras på grund av förändringar i valutor eller skattesats i det aktuella landet/på flygplatsen.

 

Avbokning & ombokning

 

Vi måste följa flygbolagens regler för avbokning och återbetalning av flygbiljetter. I regel är flygbiljetter i ekonomiklass ej återbetalningsbara medan flexibla affärsklassbiljetter är det. Ombokning kan normalt sett inte göras på en ekonomiklassbiljett medan det är fullt möjligt på en affärsklassbiljett.

 

För att undvika att förlora stora pengar vid sjukdom eller dylikt rekommenderar vi dig att köpa ett avbeställningsskydd i samband med resebeställningen. Kontakta oss för aktuella villkor. Vid avbokning eller ändring utan avbeställningsskydd tas en avgift ut på 350 kr per biljett plus flygbolagets avgift för refundering/ändring.

 

Vid ombokning efter avresa kontaktas det aktuella flygbolaget lokalt på destinationen. Överlåtelse eller namnbyte är ej möjligt. Vid felstavat namn kan flygbolaget ta ut ett servicearvode som i vissa fall uppgår till hela flygbiljettens pris.

 

Reklamation

 

Är du inte nöjd med något beträffande bokningen ber vi dig påtala detta till Sola Travel Scandinavias personal inom skälig tid. Detta för att vi ska kunna avhjälpa eventuella brister så snart som möjligt. Eventuella problem eller anmärkningar om genomförandet av flygresan framförs direkt till flygbolaget.

Kundtjänst

Här finner du svar på de vanligaste frågorna. Om du undrar över något annat, kontakta oss på telefon 031-13 68 00 (måndag-fredag 10-18).

 
» Hur bokar jag? 
» Hur betalar jag?
» Hur avbokar jag?
» Övriga frågor